Offficieel: Bentley Continental SuperSports is brute Brit met 710 pk (2017)

bentley-continental-supersports-2017_01

Een laatste hoera voordat de huidige generatie Continental GT op pensioen mag, deze SuperSports. En wat voor één, want de snelste Bentley ooit krijgt een 6.0-liter W12 onder de kap met 710 pk. Britse Brutus meldt zich voor dienstplicht.

Later op het jaar wordt de ondertussen toch al 13 jaar oude Continental GT vervangen door een compleet nieuwe generatie. Al vond Bentley het geen goed idee om het huidige model in stilte naar het rusthuis te sturen. Waardoor deze SuperSports het daglicht mag zien, zowat een allegaartje van alle strafste componenten die het Britse merk te bieden heeft op de coupé geplakt.

Visueel neemt hij dan ook wat trekjes over van de GT3-R (spoiler iemand?) maar dan zonder de opzichtige stickers. Wat je wel in de plaats krijgt? Nog sportiever bumperwerk en potige 21-duims velgen. Zelfs met de nodige jaren op de teller komt de Brit daardoor sportief sierlijk voor de dag. Waardoor wel duidelijk is dat de Continental GT, net zoals de Aston Martin DB9, beschikt over een tijdloos design.

bentley-continental-supersports-2017

700 W-paarden

Nu goed, design is mooi maar het mag ook nog wat vooruitgaan natuurlijk. Wel, daar zal je in deze SuperSports niet van een kale reis terugkomen. Bentley monteerde namelijk haar befaamde 6-liter W12 voorin en monteerde aangepaste turbo's waardoor het geheel 710 pk en 1.017 Nm (!) naar de vier wielen spuwt. Dat je daardoor een sprint naar de honderd aflegt in 3,5 seconden zal je niet verbazen. De top, die ligt op een vaste 336 km/u.

bentley-continental-supersports-2017

Toegegeven, daardoor is het niet de snelste sportwagen op de weg, met dank aan het drooggewicht van 2.2 ton, maar geef je daar om als je een Bentley koopt? Toch zagen de Britten de kans om ook het torque vectoring-systeem van de GT3-R te implementeren op deze zwanenzang (de best of, weet je wel) en carbon ceramische remmen. Waardoor je relatief dynamisch moet kunnen omgaan met deze SuperSports.

bentley-continental-supersports-2017

Wat uitgekeken op de coupélijn? Geen probleem, want Bentley wist meteen te zeggen dat de SuperSports er ook komt als cabrio. Hoeveel stuks de jongens uit Crewe zullen bouwen en hoeveel dinéros je moet neerleggen, daar hebben we momenteel geen antwoord op. Al komt 'een kleine productie' en 'een arm en een been' waarschijnlijk in de buurt...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 10:27
afbeelding van Carlos

Dat moet de stenen uit de grond sleuren :-p. Ziet er echt nog wel dik (beide manieren...) uit.
Moest geld niet uit maken. Wel GRAAG! :-)

moodystarfish 11:02
afbeelding van moodystarfish

Ongetwijfeld broodnodig om al dat bruut geweld deftig op de weg te houden, maar die spoiler achteraan is letterlijk "gat"lellik :-) - staat als een tang op een varken...
Ondanks de indrukwekkende cijfers blijft dit voor mij een compromis tussen comfort en sportief - met een gewicht boven de 2 ton bezwaarlijk "SuperSport" te noemen, het overgewicht wordt nl. gewoon gecompenseerd daar sterk gerief onder de motorkap. Zet dan maar een hardcore "SuperSeven" op m'n oprit... :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws