DS verkoop in vrije val, eigen dealernetwerk wordt redding

ds

De verkoop van Citroëns luxemerk DS is in vrije val en de oplossing ligt volgens de PSA-groep in het oprichten van een kleiner op zichzelf staand dealernetwerk. Of misschien door nieuwe modellen uit te brengen, DS, we geven maar een tip...

De PSA-groep heeft zich er al bij neergelegd dat het DS-merk voor het vijfde jaar op rij zal slinken qua verkoop. Want na de piek in 2012 met de DS3 kan het merk sinds de loskoppeling van Citroën geen potten breken. Al komt er een oplossing; het oprichten van een kleiner specifiek dealernetwerk in 2018 waardoor het merk exclusiever moet aanvoelen.

Of dat het merk echt gaat redden is de vraag natuurlijk. Want DS 3, 4 en 5 zijn al een tijdlang over hun houdbaarheidsdatum. Geen vrees echter, want dit jaar komt het merk met een gloednieuwe (lees: waarschijnlijk gebaseerd op de Citroën Aircross) crossover. Die moet dan in 2018 klanten naar de nieuwe showrooms trekken. Momenteel zijn er 111 'DS-only' dealers in Europa, halverwege volgend jaar moet dat gegroeid zijn naar 500 stuks. Klinkt als een groei maar tegelijkertijd verdwijnt het merk bij 5.000 Citroëndealers.

Al is 'verdwijnen' een groot woord. Want net zoals bij VW en Audi destijds wil Citroën gewoonweg een aparte ruimte voor DS met eigen personeel en decor. Vooral in succesland China zal dit voor een boost moeten zorgen, want daar daalde de verkoop met maar liefst 25 procent. Vorig jaar verkocht DS 86.000 wagens.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Hendrik 15:17
afbeelding van Hendrik

De originaliteit en succes van Citroën is in het verleden steeds gekenmerkt door 'tegendraadse' maar aparte design.
Waarop wachten ze in crisistijden om een zuinige en ecologische reïncarnatie van bvb de 2CV te lanceren. Mini kon het, Fiat ook...Er zijn reeds meerdere zeer geslaagde voorontwerpen door verschillende design studios in de omloop geweest, maar ze verkiezen om de onmogelijke concurrentie aan te gaan in de 'prestige' sector... Wie niet denken wil moet voelen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws