Shell gaat ook je elektrische wagen voltanken

shelltesla

Oliemaatschappij Shell start in het VK en Nederland met de uitbouw van een oplaadnetwerk voor elektrische wagens aan haar tankstations. De ideale klanten natuurlijk om even het winkeltje binnen te stappen voor een koffie en een schijfje uit de muur, gezien de oplaadtijd van elektrokarren.

Het Nederlandse Shell is niet blind voor de opmars van de elektrisch aangedreven wagens en probeert nu een graantje mee te pikken. Het bedrijf zal namelijk starten met de uitrol van oplaadpunten. Rol echter nog niet meteen naar je plaatselijke Shell met je Renault Zoe, want initieel gaat het om een project in het Verenigd Koninkrijk en thuisland Nederland.

Een mogelijks slimme zet, want niet enkel kan het daardoor haar klantenbestand vergroten, elektrorijders zijn ideale klanten voor de kleine winkels die vast hangen aan tankstations. Oplaadtijden kabbelen namelijk rond de dertig minuten. Waardoor de kans reëel is dat ze binnen iets halen om te eten of drinken. Of meer nog, de laatste editie van één of ander automagazine.

Slaat het project aan en besluit Shell haar 25.000 wereldwijde tankstations uit te rusten met oplaadpunten voor elektrische wagens, dan zal de infrastructuur stevig groeien. In België heeft het Nederlandse bedrijf alvast ruim 200 punten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws