Trump wilt wereldwijde verkoop Amerikaanse auto's stimuleren

lincoln-navigator_01

Merken uit het buitenland met zware importtaksen opzadelen om dan die landen Amerikaanse wagens door de strot te rammen. Haalbaarheid level: Trump.

Je mag voor of tegen Amerika's nieuwe president Donald Trump zijn, je kan niet ontkennen dat de man op korte tijd serieus wat veranderingen (of aanzet tot) heeft doorgevoerd. Vaak met een protectionistisch kantje. Ook voelbaar in de autosector. Want word je model niet in elkaar geschroefd in de US of A, dan is die eigenlijk niet meer welkom (of je moet er geld voor neerleggen).

Of het daar stopt? Natuurlijk niet. Want één van zijn laatste ideeën in de autosector gaat niet over import, wel over export. President Trump staat namelijk te springen om de rest van de wereld massaal kennis te laten maken met Amerikaans geproduceerde wagens en vindt dus dat inheemse merken meer moeite moeten doen om op andere continenten te verkopen.

niet laaiend

Kenji Kobayashi, hoofd van de Japanse Auto Import Associatie (Jep, dat bestaat), wist meteen te zeggen dat Japanners niet meteen staan te springen voor Amerikaanse wagens. Deels te verklaren door de perceptie die er leeft over Amerikaanse voertuigen. Onbetrouwbaar en benzinezuipers, dat gedachtegoed leeft er nog altijd. Daarnaast vindt Kobayashi dat de merken de Japanse markt jarenlang hebben verwaarloosd. Door er amper reclame te maken en voertuigen niet aan te passen aan Japanse veiligheidsnormen.

En iets zegt ons dat ze in Duitsland ook niet staan te springen om Amerikaanse merken te ontvangen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 16:44
afbeelding van John

Ah? Invoertaks voor niet-Amerikaans geproduceerde auto's? Dan zullen wij in Europa hetzelfde moeten doen met auto's uit Amerika. Maarja, onze leiders doen liever in hun broek en buigen voor de 'Joe es en eee' .

herbie 16:56
afbeelding van herbie

de oplossing is eenvoudig : geen US of A auto kopen ! Merken genoeg in onze contreien, én zuiniger ! We hebben Amerika helemaal niet nodig als het op autotechniek aankomt. Up yours Trump !

wimdc 12:06
afbeelding van wimdc

Nochtans is een Amerikaanse pick-up truck met V8 motor op LPG (of CNG) VEEL milieuvriendelijker dan een Europese pick-up met dieselmotor! Dan heb ik 't vooral over de VW Amarok en de Ford Ranger.
By the way: Amerikanen zijn verzot op overzeese wagens. Daarom bestaat de helft van hun wagenpark uit Japanse auto's.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws