Jaguar klaar met opgefriste motoren voor XE, XF en F-Pace

jag_xe_17my_awd_location_image_181115_01_lowres

Het Britse Jaguar heeft haar motorenfamilie nog eens detail bekeken. Waardoor er voortaan een twinturbo diesel en een 380 pk sterke V6 valt te rapen in het gamma van de XE, XF en F-pace.

Met twee nieuwe benzine - lees technisch aangepaste - viercilinders hoopt Jaguar klanten die het gehad hebben met diesels op hun wenken te bedienen. Beschikbaar voor de XE, XF en F-Pace gaat het specifiek over dezelfde 2-liter turbobenzine die zich in de markt zet met twee smaken; 200 pk en 250 pk. Herkennen zal je ze doen aan de respectievelijk 20T en 25T-badge achterop. De S-variant van de XE ziet dan weer zijn vermogen van de 3-liter V6 met supercharger (vanuit de F-type) stijgen van 340 pk naar 380 pk.

Afgerond naar boven

De grootste nieuwigheid valt echter in dieselland te rapen. Want leverde de Inginium-diesel maximaal 180 pk, dan schopt de 2-liter viercilinder het dankzij twee turbo's nu tot 250 pk en 500 Nm. Die 25d vindt zijn weg naar de XE, XF en F-Pace en belooft zeemzoete prestaties te leveren wanneer je graag lange afstanden aflegt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Audi22 14:18
afbeelding van Audi22

Met die nieuwe topdiesel motor en die nieuwe 2,5t wil ik zeker eens gaan testrijden.

Carlos 08:16
afbeelding van Carlos

Ooeh die 2,5 in de F-pace wil ik ook wel eens gaan testen :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws