Ein.De.lijk: Alpine A110 toont productieplunje

renault-alpine-a110-2017_02

Alpine, het sportwagenmerkje van Renault is eindelijk klaar met haar A110. Die eindelijk kan je best wel letterlijk nemen, want al zo'n vijf jaar plaagt Renault met de terugkeer van het merk. Conceptwagens incluis.

Visueel waarschijnlijk al klaar in 2014, technologisch nog niet. Daarom ook dat we jarenlang verschillende concepts zagen passeren op autosalons. Maar nu, is het bingo. Want op het autosalon van Genève volgende week zal Renault eindelijk de Alpine A110 voorstellen. Een sportwagen voor twee met aluminium carrosserie en aerodynamische onderkant. jawel, Renault opent er misschien wel de aanval mee op de Porsche 718 Cayman.

renault-alpine-a110-2017

Qua design alvast geen verrassingen meer bij deze A110. Want laat ons eerlijk zijn, de meer realistische zijspiegels en dito velgen brengen de coupé uit de conceptwereld en het moet gezegd worden; hoewel we het design eigenlijk al drie jaar kennen oogt het best aardig. Hamvraag blijft natuurlijk wat er achterin komt te liggen. De A110 zou namelijk het blok delen met de Renault Mégane R.S..

renault-alpine-a110-2017

Die details, die zullen we pas krijgen tijdens de lancering 7 maart. Waardoor we - jawel - toch nog even moeten wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 13:17
afbeelding van Wim

echt knap ding

Waxweazel 14:32
afbeelding van Waxweazel

Bloedmooi.
Hopelijk is de prijs niet te hoog. Alles hoger dan 50000 € zou een grote rem op de verkoop zetten. Misschien zelfs een verkoopsflop worden zelfs.

Wim 18:51
afbeelding van Wim

je hebt gelijk dat wanneer hij te duur is, dit een rem zet op de verkoop voor een merk als Alpine(lees Renault), maar zo'n auto's worden natuurlijk niet gemaakt voor de massa. Als ze het merkaanzien naar boven trekken, zullen ze misschien al wel tevreden zijn bij Renault-Nissan.

B4 17:22
afbeelding van B4

Knap, heeft echt wel wat van de oude Alpine's uit de jaren 60/70

andre123 17:30
afbeelding van andre123

die blauwe graag

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws