En dat is drie: Nissan lanceert 1-liter voor Micra

nissan-micra-1liter_01

Tot de komst/ het dromen van de Micra Nismo krijgt de kleine Nissan drie torretjes onder de kap. Twee daarvan waren al beschikbaar, nu vervolledigen de Japanners het gamma met een nieuw instaptorretje. Spek naar de bek van Vlaamse kopers, zeg maar.

90 pk, dat zat er tot nog toe in de Micra. Zowel in benzinetrim, in de vorm van een 0.9 driecilinder met turbo, als in dieseltrim dankzij een 1.5 viercilinder turbo. Daar komt nu een nieuw instapblokje bij; een 1-liter atmosferische driecilinder benzine. Die is goed voor 71 pk en geen koppel - sinds Nissan de moeite niet doet om specificaties vrij te geven van een nieuwe motorvariant - en schermt met een normverbruik van 4,6l/100km en een CO2-uitstoot van 103 g/km.

Een belangrijke toevoeging aan het gamma, want Nissan gaat er prat op dat 20 procent van de verkochte Micra's deze driecilinder onder de kap zullen dragen. Wat natuurlijk maakt dat de twee andere blokjes ruwweg elk 40 procent krijgen toebedeeld... Enfin, we kunnen ons alvast inbeelden dat veel Vlaamse kopers voor dit torretje zullen vallen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Snap Niet 14:51
afbeelding van Snap Niet

Ik lees dikwijls in jullie artikels de benaming "torretje" als jullie het over een motor hebben.
Waarom?
Ik kan nergens ook maar één betekenis van het woord tor of torretje bedenken dat ook maar énig verband zou hebben met een (auto)motor.

Yvesw 16:05
afbeelding van Yvesw

'Autoslang' voor petieterige motoren. Komt wat overgewaaid uit Nederland. Misschien omdat ze zo klein zijn als een tor? :-)

Evo X 09:01
afbeelding van Evo X

Heb je dat al is stationair horen draaien? Was waarschijnlijk wel één van de eerste uitvoeringen doch, 'torren' is dan mogelijks een beschrijving. Geeft inderdaad de indruk of dat er iets kleins staat te 'torren'.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws