480 rondjes op Nürburgring voor Kia Stinger

kia-stinger-nurburgring

Dat is meer dan 10 000 kilometer dat elke Stinger prototype in de groene hel heeft doorgebracht om zo de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

De 365 paarden die vanuit de 3.3 liter biturbo V6 onder de motorkap van de Stinger worden getoverd zijn op ze minst gezegd heel intensief getest op de meer dan 20 kilometer lange groene hel. De diesel-Stinger is nog intensiever getest en heeft bijna het dubbele van de afstand gedaan dat zijn hete versie heeft moeten afleggen. Kia neemt de term GT (gran turismo) dus wel heel letterlijk en test de Kia Stinger dus wel degelijk zeer intensief op zijn GT-kwaliteiten op lange afstanden.

kia-stinger-nurburgring

Oog voor detail

De ontwerpers en ingenieurs hebben dankzij dit intensief testen de wagen steeds minimaal kunnen wijzigen om zo de ultieme rijervaring te kunnen bieden. Brute kracht, oogverblindende styling, uitermate comfortabel, goede wegligging en lucht-snijdende aerodynamica hoopt Kia in de nieuwe Stinger allemaal aan zijn klanten te kunnen bieden. Kia belooft alleszins al de kracht die de snelste Stinger in iets minder dan 5 seconden naar de 100km/u katapulteert en nu nog afwachten of al dat testen op de Nürburgring zijn vruchten gaat afwerpen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws