Elektrische Mercedes creëert banen

mercedes_ev

Elektrische wagens zorgen niet alleen voor een betere wereld op gebied van milieu maar ook op gebied van werkgelegenheid.

Untertürkheim is één van de oudste faciliteiten waar het merk met de ster onderdelen van haar wagens laat samensmelten. De 19.000 werknemers werken er samen om assen, versnellingsbakken en motoren te bouwen voor Mercedes-Benz en hierbij komen ook nog wat elektronische dingetjes.

De faciliteit die toch al 110 jaar door Mercedes wordt beheerd, zal een nodige uitbreiding krijgen met daaraan gekoppeld ook 250 nieuwe werkkrachten. De batterijen en onderdelen van de elektrische aandrijving zal in de toekomst in deze fabriek in Stuttgart worden geproduceerd.

mercedes_ev
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
suskewiet 15:54
afbeelding van suskewiet

zand strooien in de ogen van de mensen noem ik dit.
Voor elke electriche wagen die geproduceerd wordt is er één die niet met verbrandingsmotor zal geproduceerd worden. En een electromotor is toch een stuk eenvoudiger. Netto zal er banenverlies zijn ipv. winst.

Ann Twerpen 00:30
afbeelding van Ann Twerpen

Helemaal juist wat je schrijft. Komt daar ook nog bij dat zo'n elektrische Mercedes ook veel minder onderhoud nodig heeft, dus ook nog bijkomend jobverlies doordat er minder monteurs nodig zullen zijn bij de garagehouders.

andre123 17:38
afbeelding van andre123

elke electrische mercedes die geproduceert wordt is een wagen die NIET niet in de lage loonlanden geproduceert wordt. dus................

Rare kronkel 06:43
afbeelding van Rare kronkel

Ja André, zo kan ik er nog wat uit mijn mouw schudden:
Elke elektrische Mercedes is een Mercedes met verbrandingsmotor minder, die ook niet in lage-loonlanden wordt geproduceerd. Dus...

GLENN 07:38
afbeelding van GLENN

Nochtans hebben ze een joint venture met byd om in China een elektrische auto te bouwen en te verkopen. Het is gewoon een kwestie van kosten efficiëntie en productie capaciteit waar die dingen ineen gevezen zullen worden. Dus.....

andre123 19:52
afbeelding van andre123

mij gaat het puur om de toekomst veilig te stellen,en tot nader order zitten we met electrische aandrijving safer dan met al de rest.
kijk maar naar audi.......
wat denken jullie dat er eerst zal verhuizen?
ikzelf heb 10 tallen jaren een sluiting meegemaakt,mij moet je niet vertellen wat het met de werknemers doet,natuurlijk heb je nooit lange termijnzekerheid,maar ligt dat niet voor een groot gedeelte aan ons eigen koopgedrag?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws