Ford steekt Mustang in het nieuw

ford-mustang-2018_2

Ford heeft de Europese Mustang een update gegeven, waardoor die voortaan weer mee kan met zijn Amerikaanse broertje.

Begin dit jaar kreeg de Ford Mustang in Amerika al een vernieuwing op de neus geschoven. Vandaag volgt de Europese versie naar aanleiding van het autosalon in Frankfurt. Geen grote verrassingen dus, want het blijft allemaal wat ver'Europeïseren' van dat Amerikaanse icoon.

Zo zien we de vernieuwde neus terugkomen en krijgt de Mustang ook achteraan nieuwe lichtblokken. Onder de kap krijgt de 5.0 V8 hetzelfde vermogen als zijn Amerikaanse broertje; 450 pk. In de viercilinder vind je voortaan 290 pk terug. Dat is een vermindering tegenover vroeger al zegt Ford dat de rijprestaties hetzelfde blijven dankzij de nieuwe automaat. Die nieuwe automaat telt tegenwoordig tien verzetten. In minder dan 4 seconden rijdt de V8 van 0 naar 100 km/u, dat is de snelst optrekkende standaard Mustang in de geschiedenis.

ford-mustang-2018

Het nieuwe infotainmentsysteem maakt gebruik van SYNC3 en kan samenwerken met Android Auto of Apple CarPlay.

ford-mustang-2018

Een aangepast onderstel en nieuwe schokbrekers en stabilisatorstangen moeten ervoor zorgen dat de Mustang iets scherper reageert op onze Europese wegen. Ford maakt voortaan Line Lock leverbaar op elke versie, zodat je aan de stoplichten een burn out'je kan geven. Wel even opletten, want in België is dat nog altijd illegaal. Het systeem blokkeert te voorremmen, terwijl je de achterwielen nog vrij kan laten spinnen. Met de Drag Strip Mode trek je dan weer snelle sprintjes vanuit stilstand.

ford-mustang-2018

voor je buurman

Ford denkt ook aan je buren, want met de Good Neighbour Mode wordt het uitlaatgeluid gedempt zodat je bij je vertrek naar de vroege ochtendshift niet je hele buurt wakker knalt. Verder monteert Ford ook Lane Assist en Pre-Collision Assist.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws