Eerste deel 2017: Meer benzines dan diesels verkocht in Europa

Verkoop-diesel-2017

Het plan van overheden over heel Europa lijkt te werken, want voor het eerst sinds 2009 werden in onze unie meer benzinewagens dan dieselvarianten verkocht. De retour van de diesel lijkt nog wat verder ingezet.

Als je het volk maar lang genoeg iets blijft inprenten, dan realiseert het zich vanzelf wel. Het lijkt alvast het geval voor de roetzwartmaking van de diesel, want na dieselgate en overheden die de diesel tot duivelstand hebben verheven, werden er in het eerste deel van 2017 meer benzines dan diesels verkocht in Europa. Dat blijkt uit cijfers van de European Automobile Manufacturers' Association.

Specifiek groeide de verkoop van benzinewagens in de eerste helft 2017 ten opzichte van die van 2016 met zo'n 3 procent naar 48,5%. De dieselwagen, die kreeg rake klappen. Want met 46,3% van de taart levert de zelfontbrander zo maar even 4 procent in tegenover het eerste deel van 2016. Daarenboven is het van 2009 geleden dat er nog meer benzines dan diesels werden verkocht.

Ook goed nieuws voor de alternatieve aandrijvingen trouwens (hybrides, CNG, LPG en pure elektriciteit), die mogen dan wel de rest van de taart aanvullen met 5,2% dat is wel zo maar even 35% beter dan wat ze voor het eerste deel van 2016 konden laten opteken. Er wordt dan ook verwacht dat dat we tegen eind 2018 wel eens kunnen zien dat 10 procent van de nieuw verkochte wagens in Europa over een alternatieve aandrijving beschikt. Gestuwd door het steeds groeiende aanbod.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws