Ineos Grenadier Detour komt nog meer Land Rover-klanten afpakken

Ineos Grenadier Detour 2024

De nieuwe Land Rover Defender is een competente terreinwagen maar hij mist één iets: personalisatie. Zo kan je je Range Rover bijvoorbeeld wel helemaal laten aanpassen door de SV-afdeling maar een Defender komt daar niet binnen. Nu is er echter een alternatief en dat komt van — wie anders — Ineos.

Je hebt het vast ook al wel eens meegemaakt: je ziet in de verte iets rijden en je denkt dat het een Land Rover Defender is… tot je dichterbij komt. Dan blijkt het een Grenadier te zijn, een offroader die chemiereus Ineos een paar jaar geleden op de markt bracht omdat zijn CEO de klassieke Land Rover zo hard miste. Sindsdien telt autoland dus niet één maar wel twee auto’s voor zij die anders een Defender willen maar wil je die Defender tot in de puntjes personaliseren, dan is er nu maar één adres.

Defender-kopie met Corvette-V8

Ineos heeft namelijk het startschot gegeven voor zijn Arcane Works-afdeling en die gaat zich bezighouden met helemaal op maat gemaakte Grenadiers. Daarvan heeft het alvast een eerste reeks voorgesteld onder de noemer Detour, bedoeld voor zij die zo hard van hun auto houden dat ze er wel eens een omweggetje mee nemen. Om die liefde te stimuleren mag je dan ook vrijwel alles kiezen, van de tint van het hoogkwalitatieve Schotse leer tot de lak die gematcht kan worden met vrijwel kleurtje dat je kan bedenken. Bovendien krijgt de Detour unieke 18-inchwielen en een andere grille mee terwijl zelfs het uitlaatsysteem naar wens aangepast kan worden. Ineos gaat er 200 exemplaren van bouwen, stuk voor stuk met de hand.

Ineos Grenadier Detour 2024

Daar blijft het trouwens niet bij, want ook voor de Defender V8 heeft Ineos een alternatief in de pijplijn zitten. Zo beschikt elke Grenadier nu nog over een zes-in-lijn maar op het Goodwood Festival of Speed heeft Ineos voor het eerst een prototype laten zien met een V8 onder de kap. In tegenstelling tot de zescilinders is dat er geen uit de rekken van BMW maar wel van General Motors want jawel: je kijkt hier naar hetzelfde 6.2-literblok dat je ook in een Corvette vindt. Het Grenadier V8-prototype haalt daar 432 pk uit maar wanneer je dit blok in de echte optielijst mag verwachten, verklapt de constructeur nog niet.

Ineos Grenadier V8 Prototype 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws