Officieel: Opel Corsa GSi (2018)

opel-corsa-gsi-2018

De Corsa OPC is intussen uit het Opel-aanbod verdwenen, dus was het een beetje vaag wat kleine sportieve modelletjes betreft. Maar nu is er dus de GSi die je weer sportieve hoogdagen laat beleven.

Die Thunderdome-cd heb je intussen al teruggevonden? Goed zo. Dan kan je hem meenemen in de nieuwe Corsa GSi. We orakelden al over zijn specificaties en het blijkt dat we er niet ver af zaten.

De motorisatie van de Gsi is de 1.4 Turbo-motor. Geen 100 pk zoals de rest van het gamma, maar wel 150 stuks en 220 Nm koppel. Opel zegt zelf dat motor en zesversnellingsbak werden "geoptimaliseerd voor bochtig parcours", niks om mee in de file te gaan staan dus. Verder geeft Opel een gecombineerd verbruik van 6,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 147 g/km op. 8,9 seconden is de tijd voor de 0-100 km/u. Da's 0,6 seconden sneller dan de eerste Corsa GSi's die het met 100 pk uit een 1.6 deden. Het vermogen is hetzelfde als dat van de Corsa S, al wordt die laatste niet bij ons ingevoerd. Ook de Corsa Black Edition heeft een 1.4 met 150 pk in het aanbod zitten.

opel-corsa-gsi-2018

gleuf

Waarop deze GSi zich dan onderscheidt van zijn zwarte broeder? Hij krijgt hetzelfde onderstel als de Corsa OPC destijds, is uitgerust met rode remklauwen en een dikke achterspoiler. De bumpers zijn anders ontworpen en hij heeft ook een gleuf in de motorkap. Binnenin zijn Recaro-zetels toegevoegd aan de optielijst, vind je een met leder bekleed stuurwiel en dito pookknop. Voor je voeten worden aluminium pedalen geïnstalleerd.

opel-corsa-gsi-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Johnderon 19:13
afbeelding van Johnderon

De Corsa was al lang leverbaar met de 1.4 150 Pk, zij het als Black Edition

Sven 00:28
afbeelding van Sven

Dat klopt. Dat kon je ook lezen in bovenstaand artikel.

Bart Clerbout 15:13
afbeelding van Bart Clerbout

Een beetje een achteruitgang vind ik persoonlijk. Model en kleur vind ik ok maar als je bij het opcmodel 197pk leverde (nurburgversie 210) is dit op sportief gebied een achteruitgang.

Maarten 01:26
afbeelding van Maarten

Uhm...de opel adam s heeft ook een 1.4 turbo met 150 pk....dus dit??? Biiiig setback. Had een 1.6 met 200 pk moeten zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws