Kalashnikov Ovum is nieuwe "dienstwapen" Russische politie

kalashnikov-ovum-2018_02

Het JSC Kalishikov Concern verwierf faam met de AK47 maar maakt nu een uitstap naar de automobiel. Want het laatste nieuwe product is geen aanvalswapen, wel een elektrische driewieler voor de politie van Moskou.

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Russen een bepaalde nationale fierheid hebben. Waardoor je moeilijk kan verwachten dat als de politie van Moskou op zoek is naar een vloot van elektrische tweezitters ze aan zouden kloppen bij Renault voor de Twizzy. Nee, de dienstvoertuigen moeten uiteraard uit eigen land komen. Waardoor JSC Kalishikov Concern haar kans schoon zag om even iets anders in elkaar te schroeven dan aanvalswapens.

kalashnikov-ovum-2018

Geen machinegeweer met beperkte terugslagfunctie en onderhangende granaatwerper dus, wel deze Ovum, een elektrische tweezitter met drie wielen. 15 kWh weten de Russen kwijt te geraken in de schulp, waardoor de Ovum maximaal 150 kilometer ver moet geraken. De top, die ligt op 80 km/u. Adequaat, als je weet dat deze Ovum vooral gebruikt zal worden door de verkeerspolitie van Moskou (lees: om parkeerboetes uit te schrijven en occasioneel een man met échte Kalishnikov van de straat te halen).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws