Volvo en Chinese internetgigant Baidu gaan EV's en autonome auto's ontwikkelen

volvo Baidu

Het Zweedse Volvo heeft te kennen gegeven in zee te gaan met Chinese internetgigant Baidu voor de ontwikkeling van de elektrische en autonome auto's. Het zoveelste voorbeeld van een automerk dat hulp zoekt bij een techbedrijf voor de uitrol van de auto van de toekomst.

De plannen van Volvo en Baidu zijn alvast groot, want beide bedrijven willen op korte termijn op grote schaal autonome auto's gaan verkopen. Auto's die zowel onder de Volvo- als Baidu-vlag zullen verkocht worden. De samenwerking is dan ook duidelijk; Volvo verzorgt de autotechnologie, Baidu implementeert haar autonome tech die het "Apollo" noemt.

Geely op kop

De samenwerking tussen Baidu en Volvo is geen complete verrassing. Drie jaar geleden ging Baidu in zee met BMW om een zelfrijdende auto te ontwikkeling maar dat project vloog al snel in de koelkast. Het Chinese bedrijf hoopt nu bij Volvo wel een partner te vinden die samen wilt werken aan de auto van de toekomst.

Het Chinese moederbedrijf van Volvo - Geely - verankert zich daarmee nog wat sterker in de globale automobiele sector. Dankzij de samenwerking met Baidu, het uitwerken van een nieuwe autobezitconcept met Polestar en het in bezit hebben van Volvo, Lynk & Co en Lotus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws