Peugeot verlengt 508 voor China: 508L

peugeot 508L china 2018

Een Chinees autosalon aan de gang? Dan kan je er prat op gaan dat verschillende constructeurs het wat breder laten hangen. Of iets correcter: langer laten hangen. Want verlengde auto's, daar kicken ze op in China. Peugeot, die stellen er hun 508L voor. Met de L van lang, uiteraard.

Zoek je bij ons een langere 508, dan koop je uiteraard de stationwagenversie. In China willen ze echter geen grotere koffers, wel meer beenruimte achter. Waardoor verschillende automerken marktspecifieke producten lanceren waarbij er tussen voordeur en koffer een stukje bij komt. Neem nu deze 508L, die mag 5,5 centimeter toevoegen tussen zijn wielbasis. Waardoor het achteraan toch weer wat rianter zitten is.

Door de gegroeide omvang moet er natuurlijk ook een langere achterdeur in de 508. Waardoor die deur verplicht een raamomlijsting moet krijgen voor de structurele integriteit. Iets waar de reguliere 508 geen last van heeft, want de onze heeft deuren zonder omlijsting aan de ramen. Ook uniek aan de 508L is dat Peugeots i-Cockpit (lees: het infotainmentsysteem) gebruik maakt van een stukje software dat telefoon en technologiereus Huawei ontwikkelde. Waardoor de interface van het multimedialuik net iets anders is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws