Vet! Lincoln Continental 80th Anniversary doet het met "zelfmoorddeuren"

lincoln continental 80th anniversery coach door 2018

Het Amerikaanse Lincoln viert haar 80ste verjaardag in stijl en brengt 80 exemplaren van haar Continental uit met Center-Opening Doors. De Lincoln met zelfmoorddeuren is terug!

In 1961 werden ze verboden, in 2006 werd dat verbod opgeheven maar als je niet Rolls-Royce heette was je al lang van de zelfmoorddeuren afgestapt. Je weet wel, deuren die in de omgekeerde richting open gaan. Ook Lincoln verwierf er in de jaren 50 en 60 naam en faam mee en om haar 80ste verjaardag te vieren brengt het merk de deuren nu terug in productie.

Productie(tje)

Of iets correcter; productietje. Lincoln zal namelijk 80 exemplaren bouwen van de Continental 80th Anniversary Coach Door Edition, een reguliere Continental maar dan met omgekeerde openslaande achterdeuren. Zowel de voor als achterdeuren kunnen 90 graden open waardoor instappen in deze limousine een eitje is.

lincoln continental 80th anniversery coach door 2018

Jawel, limousine, want Lincoln verlengt ook deze editie met 15 centimeter tussen de wielen. Waardoor het riant zetelen is in deze uitvoering. Voorin de opmerkelijke creatie een 400 pk en 542 Nm koppel sterke twinturbo 3-liter V6 benzine.

lincoln continental 80th anniversery coach door 2018

Dat ze duidelijk weten hoe een verjaardag te vieren bij Lincoln.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:20
afbeelding van Techno Patat

De neus iets minder maar de auto op zich heeft wat weg van de Bentley Flying Spur. Best wel een cool ding en leuk dat ze de moeite nemen om die deuren te ontwikkelen :o!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws