Morgan Plus Six is revolutionair, toont dat niet meteen (2019)

morgan plus six 2019

Een Morgan met turbomotor, digitale display én automatische lichten? Wat is dit, het jaar 3000?!

Na jaren auto's uit hout te bouwen (geen mop) vond Morgan het de tijd rijp voor vernieuwing. Een moeilijk evenwichtsoefening, want kopers van zo'n Morgan willen net dat unieke gevoel onder hun bips. Vrees niet, de nieuwe is nog steeds van hout, al is het met aluminium versterkt chassis tegenwoordig wel twee keer zo stijf. Kijk, revolutionair, Morgan-eigenaar.

morgan plus six 2019

zes op een rij

Eveneens revolutionair is het nieuwe motorblok voorin. De tijden van de V8 uit de BMW-stal zijn voorbij, Morgan opteert nu voor een turbogeblazen 3-liter zes-in-lijn met 340 pk en 500 Nm. Een motorblok dat je trouwens kan kennen vanuit de BMW 340i en co. Wederom; een turbo in een Morgan? Eigenaars gaan niet weten wat er aan de hand is!

morgan plus six 2019

Nog niet van de schok bekomen? Dan choqueren we toch nog wat verder. Kijk eens naar de versnellingspook... jawel, rechtstreeks vanuit je BMW 116d. En wat zien we daar, een digitaal schermpje tussen de twee wijzerplaten? Wat voor hoogtechnologische mumbo jumbo! De Morgan van de toekomst, daar kijk je naar jongens.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws