Volkswagen bouwt Tiguan Coupé, noemt 'm Tayron X (2020)

Volkswagen Tiguan Coupe Tayron X

Volkswagen heeft in China (digitaal) het doek getrokken van de Tayron X, een SUV die je - gezien zijn lengte - gerust mag zien als een Tiguan Coupé. Je voelt 'm echter al komen: deze Tayron X is niet voor de Europese markt bedoeld. Zonde?

Je kan er een quiz mee vullen: modellen van Volkswagen waar je het bestaan niet van afwist. Want je kan je al stoer vinden als je de obscure Phaeton kent, kans is groot dat je nog nooit van de Tacqua, Sagitar A7, Tharu en Tayron hebt gehoord. Modellen die Volkswagen verdeelt in China onder de FAW Volkswagen-badge.

Element X

Daar komt er nu eentje bij; de Tayron X. Het zou een elektrische Porsche kunnen zijn maar het resultaat is eerder een Tiguan Coupe. Logisch ook, gezien de reguliere Tayron zijn fundamenten deelt met onze Europese Tiguan. Het X-derivaat krijgt een sterker aflopende daklijn, een spoiler op de bips en extreem opgeklopte bumpers volgehangen met valse luchtsleuven en uitlaten. Begin de jaren 2000 lachten we er nog de tuningsbrigade mee uit, ondertussen is het klaarblijkelijk het nieuwe normaal.

Volkswagen Tiguan Coupe Tayron X

Onderhuids deze 4,64 meter lange Tayron X het befaamde MQB-platform. Waardoor het Chinese model gebruik mag maken van VW's modernste snufjes. Qua motoren spreekt FAW Volkswagen over een 1.4 viercilinder turbobenzine en een 2-liter turbobenzine. Een 7-trapsautomaat is standaard, 4Motion-vierwielaandrijving is optioneel.

Volkswagen Tiguan Coupe Tayron X
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws