Officieel: Kia Stinger krijgt facelift

Kia Stinger 2020 facelift

De Kia Stinger leeft bij ons een beetje een bestaan in de kantlijn. Eigenlijk is dat zonde, want het is een fijne wagen. Kia hoopt nu met een facelift nieuw leven te blazen in de verkoop van de semi-premium-middenklasser.

vooral achteraan

De Kia Stinger is meer een imagobuilder dan een veelverkoper. Zeker met zijn 3.3 V6 is hij moeilijk verkoopbaar in Vlaanderen maar des te interessanter op vlak van rijden. Nu gooit Kia er een facelift overheen. Hoewel 'facelift' niet het juiste woord is, want de wagen wijzigt vooraan amper, op de donkerder getinte koplampen na. Achteraan hebben de designers meer werk gedaan. De invulling van de lichtunits is daar volledig gewijzigd. Een LED-strip verbindt beide achterste lichtblokken, voorheen was dat alleen maar een reflecterende rode strip.

Kia Stinger 2020 facelift

Het Dark Package en Black Package worden aan het aanbod toegevoegd, met onder andere een glanzend zwarte afwerking in de diffusor en zwarte eindstukken voor de uitlaatpijpen.

zonder randjes

Binnenin krijgt de Kia Stinger een 7-duimsdisplay tussen de tellerpartij, vergezeld van een standaard 10,25 duim groot scherm dat het vernieuwde infotainmentsysteem herbergt. Voordien was dat scherm maar 8 duim groot. Een nieuwe binnenspiegel heeft tegenwoordig geen omranding meer, de sfeerverlichting in het interieur heeft voortaan 64 verschillende kleuropties. Het aanbod aan nappaleder wordt uitgebreid tot Saturn Black, Red en Beige.

Kia Stinger 2020 facelift

Wanneer de leveringen starten is voorlopig nog niet bekend, waarschijnlijk zal dat iets voor het derde kwartaal van 2020 worden. Kia geeft ook nog mee dat er een vernieuwde motorenlijst zal volgen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63' 13:05
afbeelding van 4g63'

Op t salon uitvoerig bekeken, vooral hoedenplank dat eraf kon waardoor je een mega grote laadruimte krijgt was wel knap gezien, zeker in zo'n vrij grote wagen.
V6 hoeft idd totaal niet in België, maar 2 liter turbo gdi, die waarvan inmiddels alle kantjes vanaf geveild zijn mag zeker. :)
(altijd fan van tech die men al meer dan 20j aan het polijsten is.) ;)

Uw reactie