Hyperion XP-1 is nieuwe waterstof hypercar

Hyperion XP-1 (2020)

Hyperion is eigenlijk de droom van een Amerikaanse start-up. Ze zijn net begonnen en mikken erg hoog met deze XP-1, een hypercar die zijn energie haalt uit een brandstofcel aan boord.

Geen dikke specs voorlopig, die verstoppen zich nog in de servers van Hyperion, wel een actieradius en acceleratiecijfers. Met zo'n XP-1 zou je 1.610 kilometer ver kunnen gaan rijden. In 2,2 seconden haal je de 60 mph, de 0-100 zal dus een fractie trager gaan. Toppen doet zo'n Hyperion XP-1 op 354 km/u.

hypergeïnspireerd

Blijven nog over: de plaatjes. Hyperion lijkt zich voor het koetswerk te baseren op andere hypercars zoals de Bugatti Chiron. De felgroene accenten op de ronde lijnen doen je duizelen, al accentueren ze vooral de gigantische koelsleuven op de flank. Achteraan plaatst Hyperion twee uitlaateindes boven elkaar. Dikke uitlaateindstukken, op een auto die op waterstof rijdt, dat lees je goed.

Hyperion XP-1 (2020)

Klap je de vlinderdeuren omhoog, dan krijg je toegang tot het futuristisch ogende interieur. Over het dashboard - en ook de middentunnel - schildert Hyperion een 2,5 meter breed display met alle nodige data erin. Of toch niet, want achter het stuur zit nog een extra scherm voor de beknopte gegevens voor de piloot van dienst.

Hyperion XP-1 (2020)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws