MV Agusta lanceert motorfiets met Alpine-invloeden

Alpine en MV Agusta hebben de koppen bij elkaar gestoken om samen een beperkte reeks van de Superveloce uit te brengen. Zelfs het aantal exemplaren verwijst naar de knappe coupé van Alpine.

De MV Agusta Superveloce Alpine wordt namelijk in 110 exemplaren gebouwd. De motorfiets krijgt 147 pk en wordt in een metallic-blauwe kleur gelakt. Die lak contrasteert met de zilveren accenten en krijgt Alpine-logo's opgekleefd. Op de voorvork van de MV Agusta kan je de Franse driekleur spotten.

MV Agusta Superveloce Alpine

MV Agusta verwerkte ook nog wat carbonvezel rond de luchtinlaten en de spatborden. Op die manier kon het gewicht naar beneden gehaald worden. De uitlaten krijgen dan weer een specifiek geluid, mocht de rest toch nog niet voldoende opvallend zijn.

De samenwerking van beide merken kwam er omdat ze dezelfde visie hebben over rijplezier en beleving. Volgens Alpine zijn hun klanten vaak ook geinteresseerd in motorrijden en kunnen ze in motorrrijders ook een doelgroep vinden voor hun eigen A110. Voorlopig zijn er nog geen plannen voor een Alpine A110 Superveloce, al sluiten beide merken niet uit dat er een samenwerking op technisch gebied volgt die wat verder zal gaan dan enkel deze esthetische aanpassingen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws