Deze Wami Lalique Spyder doet je dromen van de Fifties

Ares Design Wami Lalique Spyder (2020)

Nu de kappers dicht zijn, heeft ieders haar stilaan de lengte om er een mooie vetkuif in te maken. Naar de disco mag je nog niet dus dichter dan dat kom je niet bij Grease, de musical. Of toch, met deze Wami Lalique Spyder.

Een hele hoop retrosaus ligt er over deze Wami Lalique Spyder. De wàtte? Het is een model van Ares Design, een tuner die zich bezig houdt met het bouwen van retromodellen met een moderne klik. Zo was er al een Ferrari-met-retro-looks en hebben ze nu de Lalique Spyder.

Waarom ze 'm zulk een gekke naam geven? Lalique is een Frans producent van edelglas en juwelen. Het bedrijf werkt met Ares Design en pakte het interieur van de Spyder aan. Zo krijgt het two-tone interieur accenten met kristal op het dashboard van de middenconsole tot aan de deuren. Het leder en de zwart-witte tellers knipogen naar de fifties.

Ares Design Wami Lalique Spyder (2020)

Maar ook het exterieur van de Wami Lalique Spyder doet dat. Een lange motorkap die je doet denken aan een C1 Corvette en spaakwielen en koelsleuven op de wielbogen die je dan weer aan een Ferrari 250 California doen denken. Ook de manier van werken doet aan die uit de fifties denken, want het aluminium wordt met de hand in vorm geslagen. Toch weet Ares te vertellen dat er ook hedendaags carbonvezel aan te pas komt.

Ares Design Wami Lalique Spyder (2020)

Twaalf gelukkigen zullen met deze wagen naar huis kunnen rijden, want dat is het gelimiteerde aantal dat Ares Design van deze Spyder zal bouwen. Zij zullen ook kunnen genieten van de specs, al laat Ares Design nog niet in haar kaarten kijken welke motor er onder de kap komt. Een dikke V8, een nog dikkere V12, of toch maar een zes-in-lijn?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws