Aznom Palladium vult lijstje met Multipla, Aztek en Murano Cabrio aan (2020)

Aznom Palladium (2020)

Weet je nog, die reeks Matchbox auto's waar je de voor- en achterzijde aan andere autootjes kon plakken? Aznom heeft net hetzelfde gedaan met de Palladium, maar dan in het echt.

Of hij even gek oogt als de Fiat Multipla of de Pontiac Aztek mag je zelf beoordelen. Vast staat wel dat Aznom de meest opvallende auto van 2020 heeft uitgebracht. Een sedan op hoge poten, een pickup met een blob op de laadbak, of toch maar een SUV met een identiteitscrisis?

Aznom Palladium (2020)

Aznom noemt het zelf een 'hyper-limousine die elk terrein aan kan'. Allerlei beelden komen dan in ons op. Van een Rolls Royce tot een Ram 1500. Die laatste stond overigens model voor de Aznom Atulux, dus de gelijkenis met deze is niet ver af. Ook aan de binnenzijde is deze Palladium weinig meer dan een Ram 1500 waarvan het interieur een upgrade kreeg. Achterin krijg je dan wel weer een zetelachtige zitbank met wat houtaccenten. De lades naast de zetels herbergen een halve drankenhandel. Verdr is er nog een Harman Kardon geluidssysteem en een klok die je ook als ornament in je woning kan gebruiken.

Aznom Palladium (2020)

Onder de kap van de Palladium zit een 5.7 V8 met twee turbo's. Die produceert 700 pk en 950 Nm aan koppel. Dat is wel nodig, want de V8 moet de 2.650 kilogram zware Palladium kunnen vooruitstuwen. Toch haalt hij de 0-100 km/u in 4,5 seconden, met een topsnelheid van 210 km/u. En ook al is de wagen zo zwaar, Aznom pakt toch uit met een dak vervaardigd uit carbonvezel.

Aznom Palladium (2020)

Als je bang bent om straks achter zo'n Palladium in de file terecht te komen kunnen we je geruststellen. De Palladium wordt in een oplage van slechts tien exemplaren gebouwd. Het koperspubliek bevindt zich volgens Aznom in Rusland, China, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Kleine kans dat je hem op onze wegen zal tegenkomen dus.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63' 18:19
afbeelding van 4g63'

Inspiratie gevonden bij bentayga en cullinan precies, nochthans; buick of caddilac hebben ook vliegdekschepen en zien er toch beetje beter uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws