Volkswagen haalt Golf uit aanbod in de USA

Volkswagen gaat de Golf niet meer verkopen in de Verenigde Staten. Dat doet het niet omdat het niet akkoord is met Biden als president, wel omdat de verkoop van het model tanend is.

De afgelopen jaren verkocht Volkswagen steeds minder exemplaren van de gewone Golf in de USA. Daarom zal Volkswagen eind de productie van de Golf Mk VII in Mexico dit jaar beëindigen. De achtste generatie Golf zal niet verkocht worden in Amerika.

GTI of R

Ten minste, niet in zijn gewone livrei. Want Volkswagen zal wel nog investeren in de verkoop van de performance-Golfjes. Dat wil zeggen dat de Amerikaanse koper wel nog bij Volkswagen terecht kan voor een Golf GTI of een Golf R, die beiden vanaf de herfst van dit jaar te koop zullen zijn.

De Golf was sinds zijn lancering in 1974 beschikbaar op de Amerikaanse markt. Destijds werd hij daar ingevoerd als 'Rabbit'. Die naam werd ook bij de vijfde generatie Golf gebruikt. Sinds de lancering werden 2,5 miljoen Golfjes afgezet op Amerikaanse bodem. Sinds 2019 gingen er al geruchten over de verkoopsstop in Amerika.De Golf werd nog maar sinds 2013 in Mexico gebouwd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws