BMW iX ziet prijzen en versies bekendgemaakt (2021)

BMW laat ons een blik werpen op de iX zoals hij in de catalogus komt te staan. Er zullen niet één maar wel twee versies beschikbaar zijn voor wie graag elektrisch SUV wil gaan rijden.

De elektrische SUV van BMW kan de jouwe zijn vanaf 81.200 euro. Voor dat geld krijg je de iX xDrive40. BMW gebruikt dus dezelfde benaming voor haar elektrische modellen als diegene die ze voor haar SUV's met verbrandingsmotor gebruikt. De xDrive40 heeft een elektromotor die 300 pk voortbrengt en je in een mooie 6 seconden van 0 naar 100 km/u stuurt. Bruto heb je zowat 70 kWh accucapaciteit aan boord, een cijfer waarmee je volgens BMW 400 kilometer ver komt. Is'ie leeg, dan laad je aan maximaal 150 kW weer vol.

Het is echter niet de enige versie die BMW van de iX zal aanbieden. Zo is er ook nog de iX xDrive50, die iets hoger in het aanbod gepositioneerd wordt. Deze variant is de versie die BMW gebruikte tijdens de presentatie van het model. Hij krijgt 500 pk en jaagt zijn bestuurder daarmee in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u. 100 kWh is de capaciteit van het accupakket en daarmee zou je iets meer dan 600 kilometer moeten kunnen afleggen. Eens hij leeg is, kan je hem via BMW's nieuwe laadtechnologie aan maximaal 200 kWh opladen. Voor deze krachtige versie met meer rijbereik moet je uiteraard meer centen op tafel leggen. BMW wil graag 97.950 euro zien voordat ze je zulk een wagen meegeven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws