Land Rover Defender 130 met extra zitrij op komst [RENDER]

Land Rover Defender 130 Render

Land Rover zal binnenkort een derde smaak van haar nieuwe Defender lanceren. Na de driedeurs (90) en vijfdeurs (110) komt er een uitvoering met derde zitrij. Die "130" zal zo'n dertig centimeter langer worden dan de 110 en je in staat stellen om met velen op offroad-avontuur te gaan.

Dat de Defender geen nicheproduct is voor de Britse constructeur is ondertussen wel duidelijk. Naast twee varianten, de 90 en 110, is er een bijna onuitputbare lijst van accessoires en is er recent nog de Defender V8 bijgekomen. Binnenkort verschijnt een derde koetswerktype: de 130. Buiten een langere carrosserie zal die 130 plaats bieden aan een extra zitbank.

Stretchoefening

Heel creatief moet je niet zijn om die 130 visueel te bedenken (waardoor bovenstaande render een eitje was). Uit spionagefoto's is namelijk al gebleken dat Land Rover simpelweg wat extra centimeters aan de bips van de 110 plakt. Volgens geruchten zou het over zo'n 34 centimeter gaan. Waardoor de Defender 130 zichzelf een lengte van meer dan 5 meter aan mag meten.

Door die extra lengte groeit niet enkel de koffer, Land Rover zal deze 130 ook in de markt zetten als de Defender met extra zitrij. Ideaal voor gezinnen met veel kinderen die kicken op offroadavonturen. Onder de kap zullen de gekende motoren hun opwachting maken. Van een 2-liter diesel, over een mild hybrid 3-liter zes-in-lijn benzine tot - hopelijk - de 550 pk sterke V8. Verwacht wordt dat Land Rover de Defender 130 ergens volgend jaar aan het grote publiek voor zal stellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws