Nieuwe BMW 5 Reeks later dit jaar, ook als i5 Berline en i5 Touring!

BMW i5 Berline Touring info belgie teaser

BMW heeft grootste plannen tijdens het najaar van 2023. Want niet enkel zal het meer informatie uit de doeken doen over zijn nieuwe generatie EV's, het zal ook het doek trekken van de alweer achtste generatie 5 Reeks. Die mag meteen ook als elektrische i5 & i5 Touring present tekenen.

Verstokte BMW-rijders mogen zich alvast in hun handjes wrijven. Want dit najaar staat er een belangrijke onthulling op de planning. Jawel, in oktober 2023 zal BMW de alweer achtste generatie van de 5 Reeks met grote trom aankondigen. Die komt er, net zoals voordien, als Berline en Touring maar krijgt geheel volgens de huidige elektrificatiestrategie van het merk ook een elektrische afgeleide. De i5 Berline en i5 Touring zijn geboren!

Ook als M

De eerste officiële plaagplaat van de nieuwe generatie 5 Reeks werd zopas onthuld tijdens een jaarlijks onderonsje van aandeelhouders bij BMW. Die achtste generatie 5 Reeks met codenaam G60/G61/G68 wordt meteen getoond als i5. Al zal je niet veel zien door het doek dat er bovenop hangt. De vraag van tien miljoen Duitse Mark is natuurlijk hoe de voorzijde er uit zal komen te zien. Een close-up van de teaserplaat lijkt kenbaar te maken dat de i5 grille-kenmerken van grote broer i7 over zal nemen.

BMW i5 Berline Touring info belgie teaser

Naast een eerst plaat, krijgen we ook kruimelinfo over de nieuwe generatie 5 Reeks. Zo verschijnt hij op de markt als benzine, diesel en plug-in naast de elektrische modellen. In oktober 2023 krijgen we de 5 Reeks Berline, Touring en i5 Berline op ons bord, op de i5 Touring is het wachten tot de lente van 2024. Ook interessant; de i5 zal net zoals de i4 een M-derivaat krijgen. De leasingrijder heeft weer leuk speelgoed om naar uit te kijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie