Aston Martin in zee met Lucid voor familie performante EV's

Aston Martin Lucid air

Naast benzinemotoren van Mercedes gaat Aston Martin nu ook voor elektromotoren van Lucid. Samen met een gloednieuw platform wil de Britse autobouwer een familie van EV's lanceren. Van coupe tot SUV.

Je zou het bijna niet geloven maar Aston Martin was één van de koplopers bij de ontwikkeling van een elektrische perfomrance-sedan. Want al in 2017 waren er plannen om een elektrische Rapide op de markt te brengen. Dat model werd echter in alle stilte de koelkast in geduwd. Maar kijk, Aston Martin kijkt nu terug richting een elektrische line-up!

Met hulp van den Amerikaan

De Britse autobouwer is al langer geen rasechte motorenbouwer meer. Zo teert Aston Martin sinds enkel jaren op de beestige V8 van Mercedes-AMG. Met de overstap naar EV's zou het dan ook logisch zijn dat Aston nogmaals aanklopt bij Mercedes. De realiteit is echter anders uitgedraaid, want Aston Martin laat nu weten in zee te gaan met het Amerikaanse Lucid Motors, naast het partnership met Mercedes.

Aston Martin Lucid air

In ruil voor 3,7% Aston Martin aandelen (lees een flinke smak geld) deelt Lucid Motors aandrijflijnen en batterijcomponenten met Aston Martin. Een slimme deal van Aston, want Lucid gooit met de Air grote ogen op de internationale markt. Aston Martin zou met de EV-componenten een heuse familie van EV's op de markt willen brengen. Van sportauto's, over SUV's tot zelfs een hypercar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws