Skoda Kodiaq aan de prijs: dit kost de nieuwe gezinslieveling (2024)

Skoda Kodiaq prijs belgie

De Skoda Kodiaq steekt in het nieuw en die tweede generatie wil uitpakken met nog meer ruimte, nog meer luxe en desgewenst een pittige plug-inhybride. Maar wat moet dat kosten?

Spring even mee naar 2017. Van Covid was nog geen sprake, de inflatie bleef nog binnen de perken en wij reden de eerste SUV van Skoda. In dieselvorm nota bene! Die Skoda Kodiaq TDI kende een basisprijs van 27.120 euro. Wat je tegenwoordig kwijt bent voor de basisversie van de nieuwe generatie?

Duurder, maar

Laten we meteen met de deur in huis vallen: 38.990 euro. Dat ben je minimaal kwijt voor basisversie "Family" van de tweede generatie Kodiaq met een 150 pk sterke 1.5-liter viercilinder benzine met milde hybridekracht. Nu kunnen we zeuren over hoe vroeger alles beter was en hoe auto's verschrikkelijk duur zijn geworden, maar sta ons enige nuance toe. Ja, op nog geen 10 jaar tijd is de basisprijs van de Kodiaq met zo'n 40% gestegen, maar tegenwoordig krijg je wel vanaf de basis een riante uitrusting.

Skoda Kodiaq prijs belgie

Zo krijg je niet enkel die zuinige benzinemotor maar ook een virtuele cockpit, verwarmde voorzetels, een elektrische kofferklep, bestuurderszetel met geheugenfunctie, achteruitrijcamera, dodehoekdetectie, automaat en ga zo nog maar een uurtje door. Daar bovenop smeert Skoda dan de gegroeide proporties en kofferruimte tot wel 910 liter. Om de criticasters helemaal de mond te snoeren; die Kodiaq die we in 2017 reden was minder goed uitgerust, maar kostte na opties wel 52.000 euro! Dus theoretisch krijg je een stuk meer, voor minder.

Of het gemiddelde gezin 40.000 euro op het schap heeft liggen... dat is een ander verhaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws