Land Rover Defender Octa gaat G-Klasse AMG pesten met 635 pk (2024)

Land rover Defender Octa 2024 info prijs

Als Mercedes een AMG-derivaat van de G-Klasse mag maken met vortig veel vermogen, dan mag Land Rover dat ook met de Defender. Ziehier de Defender Octa, een beul op het harde en onverharde met een 635 pk sterke 4.4-liter twinturbo V8 onder de kap.

Het is al decennialang een titanenstrijd, die tussen Mercedes G-Klasse en Land Rover Defender. Op het onverharde alleszins, want op de weg had Mercedes het laatste woord met de G 63 AMG. Nu de Defender moderner dan ooit is (lees: niet meer gebaseerd op een auto uit 1864), heeft 'ie eindelijk de ruimte voor een hetere versie. Die heet niet SV, maar wel... Octa.

Breder, hoger, stoerder

Waarom de naam Octa? Niet zozeer omdat je er geregeld mee aan het gelijknamige Belgische tankstation zal staan, wel is Octa een verwijzing naar "Octahedron", de achthoekige vorm van een diamant. En een diamant, dat is natuurlijk de sterkste stof ter wereld. Volgens Land Rover is deze Defender Octa dan ook een unieke combinatie tussen sterkte en luxe. Kijk, dan heb je meteen het marketingpraatje mee.

Land rover Defender Octa 2024 info prijs

Hoe je de Defender Octa visueel kan herkennen? Door de grotere grille vooraan om lucht richting de 4.4-liter V8 te sturen, door de verbrede wielbogen die unieke 20- of 22-duims velgen herbergen met een band die tot 33-duims groot is en door de twee uitlaten met unieke asymmetrische invulling. Haal je dan nog de meetlat boven, dan zal je zien dat hij net geen 3 cm hoger staat dan een normale Defender. Waardoor je met twee vingers in de neus door plassen kan tot 1 meter diep. Nou.

Wat. een. motor

Dé reden waarom de meeste klanten voor deze Defender Octa zullen opteren is natuurlijk het kloppende hart voorin. Dat komt van BMW, is 4.4-liter groot, heeft acht cilinders en pompt 635 pk en 800 Nm (in overboost) naar de vier wielen. Daardoor kan deze Defender in 4 seconden de honderd aantikken vanuit stilstand. Moest je het willen weten; dat is sneller dan de G 63 AMG.

Land rover Defender Octa 2024 info prijs

Bij de Octa draait het niet alleen rond rechtdoorprestaties. Zo zegent Land rover het exemplaar met "6D Dynamics". Dat is hippe lingo voor een serie van welgemikte aanpassingen om het rijgedrag naar een hoger plan te tillen. Zo heeft hij actieve rolcontrole, actieve dempers, sterkere ophangingscomponenten en opgewaardeerde remmen van Brembo met zes zuigers. Daarenboven heeft deze Defender Octa de snelste stuurratio ooit geïnstalleerd in een Defender. Rijders van een eerste generatie Defender gaan niet weten wat ze voelen.

Basstoelen

Stappen we nog even binnenin, dan zien we sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen die meteen ook Land Rovers "Body and Soul Seat" audiotechnologie vervatten. Dat systeem debuteerde in de Range Rover Sport SV en stuurt - simpel gezegd - trilling richting je lichaam om muziek extra te accentueren. Hoewel een offroadbeest, krijgt de Defender Octa de fraaiste materialen aan boord. Standaard krijg je het Burnt Sienna semi-aniline leder met de ebony Kvadrat-stof (veel dure woorden na elkaar), al kan je ook een volledig lederen interieur krijgen.

Land rover Defender Octa 2024 info prijs

Exacte Belgische prijzen zijn er nog niet van deze Defender Octa, maar ga er maar prat op dat je niet voor minder dan 170.000 euro de Land Rover-dealer binnen moet stappen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws