Mercedes EQT voortaan ook als zevenzitter: Wacht, bestaat er een EQT?!

Mercedes EQT

Hij is alweer twee jaar op de markt, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit eentje zien rijden. Desondanks krijgt de Mercedes EQT een interessante update waardoor hij tegenwoordig ook uit kan pakken met zeven zitplaatsen.

We vergeven het je als de Mercedes EQT niet meteen vooraan je hersenpan zit wanneer we over elektrische auto's praten. Het elektrisch busje van Mercedes - in essentie een omgebouwde Renault Kangoo E-TECH - is hier nog minder populair dan het huidige nationale elftal. Twee jaar na zijn lancering voert Mercedes een eerste grote update door op de EQT en introduceert het merk een versie met lange wielbasis.

Langere schuifdeuren

Die EQT met 38 cm lange wielbasis is er niet enkel voor meer Ikea-gemak, maar zorgt er in één klap voor dat het elektrische personenbusje uitgerust kan worden met twee extra stoeltjes in de koffer. Waardoor je voortaan dus een EQT met zeven zitplaatsen kan bestellen. Door verlengde schuifdeuren moet instappen een eitje zijn. Haal je de twee zitjes echter uit de koffer, dan krijg je in één klap 3.660 liter aan stouwvolume. Riant!

Mercedes EQT

Andere nieuwigheden zijn de introductie van een aangepast stuurwiel met haptische toetsen en een 9.5-duim infotainmentscherm dat draait op Mercedes' laatste MBUX-versie. Anrdoid Auto en Apple Carplay is er ook en kan tegenwoordig draadloos worden verbonden.

Meer range?

Of Mercedes van de gelegenheid gebruik maakt om de EQT technisch op te waarderen? Nou, nee. Je krijgt nog steeds een 122 pk (245 Nm) sterke elektromotor op de vooras die zijn peut haalt uit een - relatief bescheiden - accu van 45 kWh. Met een normverbruik van 21,8 kWh/100 km moet je geen geleerde zijn om te begrijpen dat het bereik eerder beperkt is (lees: rond de 200 km).

Mercedes EQT

AC-laden kan aan een opvallend snelle 22 kW, DC-laden aan een eerder bescheiden 80 kW. Exacte prijzen voor de opgefriste EQT zijn er nog niet, maar gok op een prijs van rond de 50.000 euro (inclusief BTW). Begrijp je plots waarom deze EQT niet zo succesvol is?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 13:05
afbeelding van this

Onbegrijpelijk dat ze daar zo'n kleine batterij in steken.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws