Wacht wat?!: Omoda populairder dan Tesla in dit Europees land

Het kersverse in Europa neergestreken Omoda kan zichzelf al op de borst kloppen. Want in één Europees land was het vorige maand populairder dan Fiat, Jeep en... Tesla!

Na Geely, BYD en co heeft ook het Chinese gigaconcern Cherry zijn zinnen gezet op een Europese expansie. Daarvoor haalt het merken Omoda en Jaecoo naar boven. Die eerste kan zowaar al een eerste overwinning op de borst spelden. Want in Spanje wist Omoda een verkooprecord te noteren, waardoor het merken zoals Fiat, Jeep en Tesla achter zich laat.

Bijna top 10 in België

Nu vragen we je meteen om die winst met een korreltje zout te nemen, want Jeep, Fiat en Tesla zijn sowieso geen hoogvliegers op de Spaanse markt. Volgens de lokale Febiac (Anfac) werden er in augustus van dit jaar 549 nieuwe Tesla's, 532 Jeeps en 305 Fiats verkocht. Omoda? Die haalden maar liefst 744 klanten over de streep. Daarmee zou het in België gek genoeg ongeveer zo populair zijn als pakweg Ford of Opel.

Omoda sales europe

Waarop Omoda het zo goed doet in Spanje? Enerzijds omdat ze een full option SUV met benzinemotor aanbieden voor 28.000 euro, de Omoda 5, en anderzijds omdat Omoda eind dit jaar nog in Spanje de productie op gang wil trekken van de elektrische Omoda E5 in de voormalige Spaanse fabriek van Nissan. Het Chinese merk draagt dus een soort van Spaans label en het is niet bang om daar mee uit te pakken in het Spaanse straatbeeld.

Wij reden trouwens al de Omoda E5. Onze test daarvan kan je HIER lezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws