Helft kopers nieuwe wagen overweegt elektrische variant

Op de Mondial in Parijs was het duidelijk te zien, de constructeurs slaan resoluut het pad van de elektrische voertuigen in. Ook de consument raakt stilaan overtuigd volgens de Bond Beter leefmilieu (BBL). Deze stelling onderbouwen ze door hun enquête die ze uitvoerden op de WATT Roadshow, een tentoonstelling rond elektrische voertuigen en voertuigen aangedreven door alternatieve energiebronnen die zowat 10.000 bezoekers over de vloer kreeg. De helft van de ondervraagden lijkt een elektrische wagen te overwegen.

Toch vinden de meesten de keuze nog te beperkt. Hybride wagens doen het iets beter in de peiling. Op vlak van scooters en bromfietsen loopt de verkoop al vlotter, voornamelijk omdat die technologie intussen volledig op de markt is afgestemd. Vandaag, 11 oktober,  organiseert de BBL nog een info-sessie over elektrisch transport voor bedrijven en overheden. Bedoeling is om deze te stimuleren hun wagenpark te vergroenen.

Bron: De Morgen

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 10:50
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Is het niet logisch dat je een hoge graad geïnteresseerden vindt op een beurs voor elektrische voertuigen? Als je er niets van wil weten ga je er gewoon niet heen.

Het besef zal sowieso groeien en meer en meer mensen zullen het ook overwegen, maar de peiling op zich is wat eenduidig vind ik.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws