Eindelijk: Belgisch bedrijf bouwt 500 oplaadpunten

De elektrische auto verkeert in een vicieuse cirkel. Autobouwers willen de elektrische wagens niet in grote getale bouwen omwille van het gebrek aan oplaadpunten, en de overheid wil geen palen plaatsen omwille van het gebrek aan elektrische wagens. Het bedrijf Blue Corner is dat wachten beu en handelt op eigen initiatief. Zij zullen volgend jaar 50 oplaadpalen per maand bouwen, tot een totaal van 500 palen in heel Vlaanderen.

Daarmee wil Blue Corner haar ongenoegen tonen ten aanzien van de Vlaamse overheid. Blue Corner investeert hiermee in totaal 2 miljoen euro, zo'n 4.000 euro per paal. Elke paal heeft twee laadpunten. Voor het onderhoud van de palen werkt Blue Corner samen met lokale onderaannemingen. De onderneming uit Haasdonck, onder leiding van Jean-Philippe Faniel, zal de palen plaatsen op publieke parkings, in stadscentra en bij bedrijven.

Gebruikers zullen een forfaitaire bedrag van 150 euro per jaar betalen, voor dat geld kunnen ze een heel jaar  lang ongelimiteerd elektriciteit opladen. Zulk abonnement kan je trouwens kopen via de website van BlueCorner. Het bedrijf zal ook particulieren die beschikken over een laadpaal aanspreken om de Blue Corner-kaart te accepteren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 13:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een overzicht van de bestaande oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen kan je terugvinden op http://www.oplaadpunten.org

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws