Belgische pendelaar staat gemiddeld 160 dagen in de file

Het onderzoeksbureau Transport & Mobility uit Leuven ging na hoe lang we nu juist in de file staan, iets waar we allemaal de pest aan hebben. Mensen die 35 jaar werken staan tot 283(!) dagen van hun leven stil. Grootste knooppunt is uiteraard Brussel. s' Morgens staan de meeste files richting Brussel, 's avonds staan de meeste files in de tegengestelde richting. Grootste pechvogels zijn de pendelaars tussen Brussel en Leuven, die staan bijna de helft van de tijd stil.

In de andere rijrichting staat men dan weer amper stil.

Mensen die tussen Oostende en Brussel pendelen, staan met 283 dagen het langst stil. Verwacht wordt dat de komende twintig jaar het aantal gebruikers op de baan enkel zal toenomen, tenzij er iets constructiefs wordt gedaan, en daarmee bedoelen we niet  alle snelheidslimieten verlagen. Ander onderzoek wees uit dat de files  op onze Belgische wegen in 2020 met niet minder dan 30% zullen zijn aangegroeid. Moeten we dan allemaal met de trein rijden? Neen, want die blijkt hoe langer hoe minder op tijd te rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:50
afbeelding van Wim

in plaats van dit eens aan te pakken, liever de mensen symbolisch(zelf toegegeven) 90 km/u laten rijden

Kenny 21:06
afbeelding van Kenny

@ Wim, en dan extra controles uitvoeren... Zinloze regels uitvinden lukt hier best, maar de infrastructuur aanpakken, da's wat anders :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws