En u dacht dat de benzine nu al duur was?

De benzine- en dieselprijzen gaan als een raket de hoogte in. Volgens de grote baas van Total, Christophe de Margerie, betalen we binnenkort tot zelfs 2 euro voor één liter benzine. Momenteel kost de benzine in ons land op zijn duurst 1,66 euro. De 2 euro ligt dus niet veraf. Om een voorbeeld te geven, iets meer dan een jaar geleden tankten we (diesel) aan €0,86 nu is die prijs bijna het dubbele...

Reden voor die prijsstijging is de onrust in het Midden-Oosten. De afgelopen maanden zijn de prijzen gestegen tot zo'n 120 dollar per vat. Tweede reden is dat de Dollar maar zwakjes staat tegenover de Euro. Ons land heeft beslist het omgekeerd cliquetsysteem weer in te voeren. Als de maximumprijs van diesel 1,5 euro bedraagt en die van benzine 1,7 euro, zullen de accijnzen dalen, waardoor we minder van de prijsstijging zullen merken.

Bron: De Standaard

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 11:01
afbeelding van Yvesw

Na jaren van de prijs kunstmatig hoog te houden mag er inderdaad eens een daling van de accijnzen plaatsvinden. Foei hypocriete regering!

Techno Patat 14:48
afbeelding van Techno Patat

@yvesw: true! de koe van automobilisten is bijna uitgemolken hoop ik!!!

XC 70 18:35
afbeelding van XC 70

inderdaad , ze hebben altijd een uitleg
wij zijn gewoon de melkkoe van de staat !!

Pieter Aertgeerts 22:16
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Mesoerri, af en toe verplicht de mensen een nieuwe nummerplaat laten kopen ;)

Yvesw 13:41
afbeelding van Yvesw

Om nog maar te zwijgen over het megawinstbejag dat ze maken op tabak/ sigaretten.... En maar campagnes voeren tegen het roken, maar terwijl zichzelf er enorm mee verrijken!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws