200 flitspalen zijn niet operationeel

Eén op de zeven geïnstalleerde flitspalen werkt niet, meldt vtm. Van de 1.374 flitspalen in Vlaanderen zijn er zowat 200 buiten werking. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend; een aantal zijn niet afgesteld, sommigen zijn stuk door ongevallen of werden beschadigd door vandalen. Het gaat om 169 roodlichtflitspalen en 31 snelheidscamera's. Ook hanteert men een rotatiesysteem op plaatsen waar verschillende flitspalen staan, bijvoorbeeld op een kruispunt.

Gemiddeld is daar maar één werkende flitscamera ter beschikking. Dat verklapt Joke De Rocker van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.

Bij monde van Hilde Crevits (CD&V), Vlaams Minister van Mobiliteit, klinkt het dat de bewustmaking voor de automobilist belangrijk is en dat de aanwezigheid van flitspalen de verkeersveiligheid kan verhogen, of die ook werkt zie je als chauffeur pas achteraf.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 14:48
afbeelding van Yvesw

Ik dacht dat dit getal nog veel hoger lag... En het is zoals mevr. Crevits zegt, alleen al het feit dat hij er fysiek staat zorgt er al voor dat je als automobilist oppast... Want niemand gaat het lot tarten en gokken dat deze net buiten dienst is...

Yvesw 18:14
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Laat ze branden in hel! :p Nee, je zal altijd wel mensen hebben die zich daar mee bezig houden, maar ik hou me sowieso al niet bezig met snelrijden. En al zeker niet in flitsgebieden...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws