Verkoop elektrische wagens zit in de lift, al is het een trage

bmw-i3_2014_charging

De verkoop van elektrische wagens in België neemt jaar op jaar explosief toe. Dat blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac. Toch is het aantal verkochte elektrische wagens een hete druppel op de totale personenwagenplaat.

In 2014 werden er in België 1.166 elektrische wagens verkocht. Dat is een gigantische stijging tegenover de 500 verkochte stuks in 2013. In 2010 werden er trouwens nog maar 47 elektrische wagens ingeschreven.

Dat merken zoals BMW en Tesla hier iets mee te maken hebben, is wel duidelijk. De best verkochte elektrische wagen vorig jaar in België met 521 exemplaren was de Tesla Model S. Tweede in rij is de Nissan Leaf met 178 stuks en nipt daarop volgt de BMW i3 met 173 exemplaren.

Maar

Het lijkt er alvast op dat de Belgen stilaan gewend geraken aan wagens die je 's avonds in de stekker moet steken. Al kan je moeilijk spreken van een overrompeling, want vorig jaar werden er in ons land 482.939 nieuwe personenwagens ingeschreven. Wat dus maakt dat amper 0,25 procent daarvan een elektrische wagen is. Tankstations hoeven nog niet meteen iets te vrezen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 15:10
afbeelding van Quin

Er zijn toch nog heel wat zaken die er voor zorgen dat groot publiek er voor valt, hé
- (Flink) lagere actieradius dan een benzinewagen
- Hoge aankoopprijs
- Te weinig laadstations
- Meestal lelijke auto's, al begint dat wel te beteren :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws