Helft boetes uit buitenland niet vertaald in 2014

boete

Eén op twee boetes die Belgen in 2014 ontvingen uit het buitenland, bevatte geen informatie in de taal van het inschrijvingsbewijs. Nochtans bestaat er sinds 2013 een Europese richtlijn hiervoor.

Sinds 2013 is er een Europese richtlijn die zegt dat vergaarde boetes in het buitenland moeten voorzien worden van een verslag in de taal van het inschrijvingsbewijs van de overtreder. Vorig jaar bleek dat maar bij de helft de boetes daadwerkelijk te zijn. Dat valt er te besluiten na een onderzoek uitgevoerd door de VAB bij 2.000 Belgen die een boete ontvingen uit het buitenland.

Vooral Oostenrijk (amper 34 procent), Italië (net 50 procent) en Duitsland (gewoonweg 0 procent) blijken geen gehoor te geven aan de richtlijn. Globaal gezien is het opvallend dat in slechts 48% van de gevallen de boete informatie bevatte in de juiste taal.

Toch maar betalen

VAB raadt aan de boetes toch te betalen (als je ze niet betwist). Niet alle landen doen namelijk mee aan de richtlijn, zoals Groot-Brittannië en in veel landen is de boete een stuk lager als je snel betaalt. Desalniettemin is er werk aan de winkel voor veel landen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws