Goudhaantje: Gepersonaliseerde nummerplaten verdubbelen in prijs

c63-8

Wie vandaag de dag met een gepersonaliseerde nummerplaat rondrijdt, betaalde daar waarschijnlijk een bedrag van 1.000 euro voor. Binnenkort komt daar verandering in, want de bevoegde minister wil dat bedrag verdubbelen.

Een koninklijk besluit van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) kreeg daarvoor de goedkeuring van de ministerraad. Voorlopig wordt het nog niet gepubliceerd in het Staatsblad, aangezien het eerst nog even voor advies langs de Raad van State moet.

betere kostendekking

De verhoging van het bedrag voor een gepersonaliseerde nummerplaat komt niet alleen, maar kadert in een algemene verhoging die de werkingskosten van concessionaris bpost en de DIV (Directie Inschrijving Voertuigen) beter moet dekken. Het kabinet van minister Galant wijst erop dat de tarieven al 15 jaar niet meer werden aangepast en dat de tarieven bij ons lager liggen in vergelijking met de buurlanden.

Het uitreiken van een kentekenbewijs of een duplicaat kost voortaan 30 euro. Een nieuw kentekenbewijs, bijvoorbeeld bij wijziging van de technische of administratieve gegevens, kost 45 euro. Een tijdelijk kentekenbewijs van korte duur zal 75 euro kosten, terwijl je voor een inschrijving "proefritten" of "handelaar" 100 euro zal moeten betalen. De geldigheid van beide inschrijvingen vernieuwen, kost in de toekomst 45 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MP 15:56
afbeelding van MP

Het uitreiken van een kentekenbewijs of een duplicaat kost voortaan 30 euro. Een nieuw kentekenbewijs, bijvoorbeeld bij wijziging van de technische of administratieve gegevens, kost 45 euro.
Moet dat niet worden
Het uitreiken van een kentekenbewijs of een duplicaat kost voortaan 30 euro. Een nieuw kentekenplaat, bijvoorbeeld bij wijziging van de technische of administratieve gegevens, kost 45 euro.

Niet echt duidelijk verwoord hé.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws