Minister van Mobiliteit heeft jouw hulp nodig

vragenlijst-overheid_01

Federaal minister voor Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) doet een oproep om jouw mening te laten horen over hoe de toekomst van de verkeersveiligheid moet geschetst worden. Dat doe je via een vragenlijst op een daarvoor specifiek opgerichte website. Democratischer is een minister nog nooit geweest.

'Ik ben een minister, geen tovenaar.' Een uitspraak van minister Galant waarmee ze doelt op het feit dat de overheid er maar niet in slaagt om het aantal verkeersdoden drastisch terug te dringen. Zo zouden er tegen 2020 maar 420 mensen mogen sterven per jaar in het verkeer (tegenover 840 in 2010). Met 2016 om de hoek staat die teller - spijtig genoeg - nog steeds boven de 700 per jaar.

Er moet dus verandering komen, maar Galant voelt zelf dat de impact van de overheid bijna haar limiet heeft bereikt. Input van de 'gewone burger' is dus vandoen. Daarvoor plant ze geen brainstormsessie met een kleine groep, wel creëerde haar team een website waarop iedereen - maar dan ook iedereen - zijn mening kan geven. Het gevoel dat er dus iets moet veranderen aan het huidige verkeersbeleid? Rep je dan snel naar de website om antwoord te geven op vooraf gemaakte vragen in de poll. Doe het voor de Autofans.

Klik hier om je stem te laten horen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 14:19
afbeelding van Wim

goed initiatief

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws