Oslo wil autovrij stadscentrum tegen 2019

oslo-carfreecenter

Oslo wil haar stadscentrum volledig autovrij hebben tegen 2019. Het zou daarmee de eerste Europese hoofdstad zijn die zulk verkeersbeleid zal invoeren.

Het voorstel voor een autovrij stadscentrum komt van de nieuwe stadsregering, die bestaat er uit de socialisten, groenen en liberalen. Volgens het stadsbestuur zou de nieuwe verkeersaanpak ten voordele zijn van alle inwoners, ondanks de bezorgdheid van lokale onderneming die vrezen klanten te zullen verliezen.

We want to have a car-free center. We want to make it better for pedestrians, cyclists. It will be better for shops and everyone,” aldus Lan Marie Nguyen Berg van de groene partij.

De alternatieven liggen klaar. Zo zal er zestig kilometer aan nieuwe fietspaden komen en zullen bussen en trams constant de stad in en uit rijden. Voertuigen die wel nog het stadscentrum mogen betreden zijn wagens die mindervaliden vervoeren en wagens om goederen te leveren aan de lokale winkels.

In Olso wonen vandaag 600.000 mensen en rijden er 350.000 auto's in de stad. Uit onderzoek bleek dat het merendeel van de eigenaars van die auto's buiten Oslo wonen. In het stadscentrum zelf wonen slechts 1.000 mensen, er werken er 90.000.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
fab 10:19
afbeelding van fab

De droom van de socialisten, het gewone plebs mag geen auto hebben maar de heersende socialistische elite natuurlijk wel inclusief chauffeur op kosten van het plebs.

tomtom 14:57
afbeelding van tomtom

... wat?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws