Aston Martin Vantage GT3 mag de DBRS9 aflossen

Deze gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 mag de DBRS9 gaan aflossen in de racerij. De DBRS9, gebouwd op basis van de DB9, deed als sinds 2006 dienst in verschillende nationale en internationale wedstrijden. Maar na zes jaar is de technologie gevorderd en moet ook Aston Martin mee, desondanks het feit dat de DBRS9 tot op vandaag zeer competitief was. De nieuwe Vantage GT3 is gebouwd op basis van de Vantage V12 en is momenteel nog in ontwikkeling.

Aston Martin heeft een maximum gewicht van amper 1.250 kilogram voorop gesteld, en het doet er alles aan dat te halen. Onder de kap zou de motor goed moeten zijn voor ongeveer 600 pk en 700 Nm. Aston Martin deelde mee een eerste prototype klaar te hebben in juli dit jaar, vanaf dan starten de tests. De Briste constructeur plant uiteindelijk tien stuks te kunnen afleveren voor de start van het seizoen in 2012.

Aston Martin Vantage GT3 prototype
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 20:58
afbeelding van Yvesw

Ik zou het in mijn broek doen als kind als ik dit op straat zag voorbij rijden...
Dit ziet er gewoon prachtig uit! Maak dit straatlegaal!

Joeri 08:42
afbeelding van Joeri

Ik twijfel of de 'splitter' vooraan gehomologeerd kan worden i.v.m. voetganger veiligheid maar de N24 lijkt me toch een goed alternatief

Yvesw 10:54
afbeelding van Yvesw

@Joeri: Dat bedoelde ik eigenlijk half en half, dat ze hier een straatlegale versie van maken. De N24 is toch een stapje terug als je dit bekijkt (De N24 is 100kg zwaarder en heeft +/- 200pk minder).
Dus ik kan niet wachten tot hier een straatlegaal ding van komt met dezelfde looks! minus de Frontsplitter uiteraard :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws