Le Mans 2013: Audi nog steeds op kop, Toyota's halen in

Le Mans 24 Heures

Update: weer een Aston Martin crash In deze vroege (of late, hoe je het bekijkt) uurtjes van de zondagochtend heeft Audi zijn grip op de eerste drie plaatsen verloren. Enkel de R18 e-tron Quattro van McNish, Duval en Kristensen staat nog in de top 3.

In de top 3 van de LMP1 klasse vinden we nu de Audi R18 e-tron Quattro van Audi Sport Team Joest met Duval, McNish en Kristensen achter het stuur. Zij worden ondertussen op de hielen gezeten door de Toyota TS030 hybrids van Toyota Racing. Op moment van schrijven zitten daar Lapierre en Sebastian Buemi achter het stuur.

In de LMP2 klasse neemt Oak Racing de eerste twee plaatsen in met hun Nissan gevolgd door de wagen van Jota Sport. In de GTE Pro klasse staat er een Porsche 911 RSR op de eerste plaats van het Porsche AG Team Manley. Zij worden dan weer opgejaagd door Brits geweld in de vorm van de Aston Martin Vantage V8's van Aston Martin Racing.

Net zoals in de GTE Pro klasse is de eerste plaats in de GTE Am voor een Porsche. Hier zien we de 911 GT3 RSR van Imsa Performance een voorsprong hebben van een tiental seconden op de twee Ferrari's van AF Corse.

Ondertussen hebben al twee Ferrari 458 Italia's van de GTE Am klasse het moeten opgeven. Ook voor twee Lola's en een Nissan in de LMP2 klasse was het vroegtijds gedaan.

Zaterdag namiddag stierf de Deen Allan Simonsen nog in het ziekenhuis na een ongeval met zijn Aston Martin Vantage in de Tertre Rouge bocht. De hele autosport wereld betreurt het verlies van de succesvolle piloot maar de familie wou dat de race doorging

Update: het weer blijft enorm verraderlijk, de regen komt af en toe met bakken naar beneden en het is weer een Aston Martin die daar de prijs voor betaalt. Ondanks een harde klap en een totaal verwoeste voorkant is de rijder zelf uit de wagen kunnen stappen. Het gaat om wagen nr. 99 van rijder Frédéric Makowiecki, hij reed nog voor het podium in de GTE Pro klasse. Wat een feesteditie voor Aston Martin had moeten zijn, draait uit op een nachtmerrie.

Waar kijken?

De 24 uren van Le Mans kan je op TV volgen via Eurosport. Onboard beelden krijg je te zien via SpeedTV (Corvette), via Audi, Toyota #7 & #8 en Porsche #91 en #92. Ook de FIA heeft een officiële stream met de live-timing.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie