Porsche wint 24u van Le Mans in laatste minuten

24hlemans-sitepic-prudencio-casales-aco

Wat een anticlimax voor Toyota Gazoo Racing. De Japanners lagen aan het eind van de race aan de leiding, maar vanwege een technisch probleem moesten ze toch de zege aan Porsche laten. Een zege die Porsche gretig aannam.

Al was het geen cadeau, de zege in de 24 uren van Le Mans. Want de Porsche bleef aanklampen bij de Toyota van Davidson, Buemi en Nakajima. Op zes minuten van het einde kreeg de Toyota nr 5 dan motorproblemen. De wagen ging verder in veilige modus, met beperkte snelheid. Voor een reset moest de ToyotaHybrid TS050 even herstart worden, maar dat lukte niet van de eerste keer zodat de Porsche van Jani, Dumas en Lieb de Toyota inhaalde. De eerste Toyota eindigde vervolgens op de tweede plaats, op 8 minuten van de winnaar. Ook op de derde plek staat een Toyota, met Sarrazin, Conway en Kobayashi achter het stuur. Zij hadden drie rondes achterstand op de winnaars.

Update: Aangezien de Toyota nr 5 niet binnen de 6 minuten na het verstrijken van het eindsignaal van de 24u binnen kwam, werd deze gediskwalificeerd. Zo schuift alles wat op, zodat Toyota en Audi plekken 2 en 3 innemen.

Op haar beurt leverde Ford een stevig staaltje van hun kunnen af. Vorig jaar kondigden ze aan dat ze weer zouden deelnemen aan de uithoudingsrace, 50jaar na hun overwinning. En ook nu gingen ze voor de zege. Die belofte maakten ze ook waar, want de nieuwe Ford GT haalde de eerste; derde en vierde plaats in de LMGTE-klasse.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 14:33
afbeelding van Quin

Hartverscheurend om de Toyota-garage op het einde te zien.

Sracerr 15:38
afbeelding van Sracerr

Het lukt ze maar niet, steeds weer net niet. Wel een mooie een dramatische ontknoping, heerlijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws