Pure ETCR is elektrisch racingkampioenschap vanaf 2021

-

In Parijs zijn de plannen uitgevouwen om een ETCR race serie op te zetten. Dat kampioenschap zal dit jaar zijn start nemen, de organisatoren geven zichzelf drie jaar tijd om alles vlot te laten lopen.

Het ETCR mag je dan wel doen denken aan de TCR kampioenschappen, de "E" in de naam maakt een wezenlijk verschil. Het is het eerste multimerkenracekampioenschap met elektrische touring cars. Voortrekker van dienst is Marcello Lotti, die ook al de TCR formule bedacht. Europsort Events staat in voor de organisatie, zij zijn een onderdeel van de Discovery Group dat ook een aandeel in de Formula E heeft.

500 kW

De elektrische racewagens zullen allen voorzien worden van een 800 volt accu met 65 kWh capaciteit, goed voor 300 kW aan continue vermogen, of 500 kW piekvermogen.Opladen doen de wagens met een waterstof generator, die de accu van 10 naar 90 procent brengt in slechts een uur tijd. Elke race moet minstens 21 minuten duren, waarbij de rijders elk vier push-to-pass powerboosts krijgen om inhalen te vereenvoudigen.

De eerste race tegen de tijd vindt deze zomer plaats op het Goodwood Festival of Speed, waarna de ETCR haar promoronde onder andere zal verderzetten tijdens de races van de WTCR, in Kopenhagen en op een nog nader te bepalen locatie in China en op de Daytona 24 Hours van 2021. Vanaf 2021 zouden er dan 8 races plaatsvinden, in 2022 moeten dat er al 10 zijn.

Hyundai en Seat hebben alvast een eerste ETCR-wagen klaar. Ook Alfa Romeo zou binnenkort een ETCR Giulia in de garage hebben staan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws