Nieuwe raceauto van Ford heet Fordzilla P1

Fordzilla P1 Concept (2020)

Tijdens de lockdown zijn we massaal gaan gamen, en de ontwikkelaars bij Ford hebben niet stilgezeten om de spelers op hun wenken te bedienen. Samen met de e-sports spelers van team Fordzilla ontwikkelden ze een virtuele racewagen.

Fordzilla P1 is halvelings gebaseerd op de Ford GT racewagen, waar een futuristische inslag aan gegeven werd. In welk spelletje je de wagen zou kunnen tegen komen heeft Ford niet meegedeeld. Wel is het zo dat de afgelopen jaren vooral wagens werden ontwikkeld voor Gran Turismo.

twitterstem

Deze Fordzilla Concept P1 - getekend door Arturo Ariño - werd door de fans gekozen via een Twitter-wedstrijd waarbij de keuze werd gegeven tussen twee ontwerpen. In totaal werden zowat 225.000 stemmen geregistreerd. Tot we weten in welke game je de wagen kan rijden, moet je het met deze beeldjes doen.

Fordzilla P1 Concept (2020)

De wagen is dus geïnspireerd op de GT, al zie je er ook inspiratie van de longtail racewagens in terugkomen. In 2021 verschijnt de Fordzilla in de virtuele racewereld, tegen eind dit jaar moet de wagen ook op ware grootte nagebouwd zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws