Ferrari wil 24h Le Mans winnen met hypercar

Ferrari kondigt aan dat ze zullen terugkeren naar de hoogste klasse van de 24h van Le Mans met een hypercar. Dat maakt het allemaal weer wat interessanter.

De afgelopen jaren verloor Le Mans wat glans door het afhaken van een aantal topconstructeurs. Zo werden de races redelijk voorspelbaar en was het vooral uitkijken naar de lagere klasses. Hoewel daar ook een hele reeks Ferrari's meereden is het nieuws dat Ferrari terugkeert naar het hoogste niveau van Le Mans een meevaller voor de sport.

nog twee jaar wachten

Met een nieuwe hypercar zullen ze vanaf 2023 constructeurs als Toyota, Peugeot en Glickenhaus gaan bekampen in de klasse met dezelfde naam. Ferrari laat weten dat ze na een periode van analyse hebben besloten om een nieuwe LMH te gaan ontwikkelen. Veel info krijgen we daar verder niet over, er is ook geen informatie over het testprogramma en de eventuele piloten beschikbaar.

rijke geschiedenis

Ferrari heeft een succesvol palmares op Le Mans. Ze gingen al 9 keren met de eindzege lopen op het slopende circuit. De laatste keer was in 1965, het jaar voordat Ferrari uit de race stapte vanwege aanhoudende problemen met de remmen. En hoewel de recente Ford v Ferrari-film niet over Porsche ging, zijn de Duitsers toch de eerste die hun opwinding over de komende strijd niet kunnen verhullen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws