Mini Electric Pacesetter hint naar elektrische Mini JCW

Mini Electric Pacesetter JCW 2021

De BMW Group levert ook dit jaar de safety car voor de Formule E. Deze keer halen ze geen omgebouwde i8 uit de (race)stal, wel een omgebouwde Mini Electric. Die Mini Electric Pacesetter is een eerste knipoog naar een op til staande JCW straatvariant. Jep, een elektrische performance-MINI komt er aan!

Het was misschien wel een beetje beschamend voor BMW, die i8 safety car. Want een plug-inhybride aanleveren voor de elektrische koningsklasse, dat is op z'n minst knullig. De BMW Group (met Mini in handen) zet nu die "fout" recht door een volledig elektrische auto helemaal vooraan de startgrid te plaatsen. Geen BMW iX3 of i4, wel een... euhm... Mini. Of iets concreter: de Mini Electric Pacesetter inspired by JCW.

Op dieet

Die Mini Electric Pacesetter inspired by JCW is - buiten een mond vol - een heftig aangepaste Mini Electric. Met heftig aangepaste wielbogen, nieuwe bumpers en een knoert van een spoiler achterop. Die veranderingen zijn normaliter niet nodig voor een safety car, waardoor het er wel eens op lijkt dat Mini hier al even aftast hoe een straatlegale variant van de Mini Electric JCW er uit kan zien. Al betwijfelen dat de 3D-geprinte wielkastverbreders naar het productiemodel zullen komen. De 18-duims velgen lijken dan weer wel vanzelfsprekend.

Mini Electric Pacesetter JCW 2021

Het gestripte interieur houdt 2 racestoelen over en ziet een hoop onderdelen uitgevoerd in koolstofvezel. Zelfs het stuur heeft een kern van koolstofvezel om beter schokken te absorberen. Mede dankzij dat opgeruimd interieur ziet deze Electric Pacesetter zijn gewicht met 130 kilo dalen tegenover een reguliere Mini Electric. Specifiek zet deze "pacecar" 1.230 kilogram op de weegschaal. Best weinig voor een elektrische auto.

Koppel-op

Wie hoopte op nieuwe elektromotoren onder de schulp van deze Pacesetter of zelfs een extra exemplaar op de achteras is er aan voor de moeite. De JCW-afdeling krikt evenwel het koppel van de bestaande elektromotor op. Die levert voortaan 280 Nm (+10 Nm) vanuit stilstand. Het vermogen blijft identiek met 184 pk. Dankzij die extra lepel koppel en het lagere gewicht schaaft deze Pacesetter 6 honderdsten af van de nul naar honderd tijd van de straatlegale Mini Electric. Het gaat dan over een sprint van 6.7 tellen. Laat ons alvast hopen dat de uiteindelijke JCW-variant nog een stukje extra vermogen krijgt. Al in het minst omdat zelfs een reguliere Volkswagen ID.3 over +200 pk mag beschikken.

Mini Electric Pacesetter JCW 2021

Op 10 april zal Mini voor het eerst de Mini Electric Pacesetter publiekelijk de sporen geven tijdens de E-Prix in Rome. Wanneer Mini de Mini Electric JCW zal lanceren is niet geweten. Volgens geruchten is er zelfs nog geen groen licht gegeven en wil Mini - onder andere met deze pacecar - aftasten of er wel genoeg vraag is naar een potente EV van het merk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws